Követés
2016. július 05., kedd 15:43

V. Nemzeti Evangelizáció

Írta:  Sápi Máté, baptist.hu
Értékelés:
(1 szavazat)

A Nemzeti Evangelizációt első alkalommal 2013. december 13.-án Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában rendezték meg. A nemzetért érzett keresztény társadalmi és politikai felelősség hívta életre ezt a programsorozatot. Dr. Molnár Róbert volt országgyűlési képviselő (1998-2002) és Kübekháza keresztény polgármestere, valamint az Érted Magyarország Misszió csapata immár 5. alkalommal szervezett felekezetközi nemzeti evangelizációt, amelyen a társadalom égető kérdéseiről tartottak különböző előadásokat Isten igei kijelentéseinek fényében.

 Idén Kübekháza főterén rendezték meg az egy napos eseményt, amelyre a szervezők felekezeti megkötöttség nélkül várták mindazokat, akik felelősséget éreznek a magyar nemzet sorsa iránt, és készek imádkozni is érte.

Sokan érkeztek az Egyesült Államokból, Kanadából, Felvidékről, Kárpátaljáról, Vajdaságból és Erdélyből is.

 Közreműködött az evangelizáción a Magyarországi Üdvhadsereg fúvószenekara, a Szegedi Baptista Gyülekezet énekkara, és a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközség kórusa.

A nap mottója úgy hangzott: „Íme eljövök hamar” (Jelenések 22:7).

A meghívott vendégek, előadók között volt újjászületett közgazdász Budapestről, hívő üzletember Prágából, főiskolai hallgató Súrról, s baptista, evangélikus, református lelkészek is Érszőllősről, Miskolcról, valamint Hátszegről.

Az első előadó Dr. Somody Imre, a Centrál Kávéház budapesti tulajdonosa mondta el bátorító személyes gondolatait, és kért áldást Istentől a rendezvényre.

Második szolgálóként a Miskolcról érkezett evangélikus lelkész, Sándor Frigyes a „Menj és tedd a dolgod” alcím alapján a Jeremiás 2:2-ből szólt arról, hogy mi a keresztény ember feladata ebben a bűnös világban.

Bernhard Wittwer, a Magyarországi Üdvhadsereg vezetője arról beszélt, hogy Isten igéje világítja meg a hívő ember életét.

„Figyelj a jelekre” címmel buzdította a résztvevőket Bódis Miklós református lelkész.

Az ebéd szünet után bizonyságtételek bátorítottak minket.

Először Grigoriu Eszter főiskolai hallgató, majd Marian Satko prágai üzletember mondták el megtérésük történetét. Külön örült és ujjongott a szívem a fiatal Eszter bizonyságtételén, aki bár keresztény családban nőhetett fel, és így nem volt számára idegen Isten létezése, de a „boldog nap” a tavalyi IV. Nemzeti Evangelizáció volt számára, ahol átadta szívét az Úr Jézusnak.

Dr. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere „Erősítsd a többieket” címmel és a Jelenések könyve 3:1 igevers kapcsán mondta el, hogy nem a politika fogja felemelni a magyar népet, hanem a szeretet az Úr Jézus iránt. Említette szolgálatában, hogy azért van sanyarú, nehéz, elszomorító helyzetben a mai magyar nép, mert nem veszik elég komolyan Istent, az Ő igéjét és nem törődnek az evangélium hirdetésével, miközben sokan a kárhozatba „rohannak”.

Végül pedig meghallgathattuk Veress Efraim érszőllősi baptista lelkipásztor evangelizációs szolgálatát „Győztesek és gyávák” alapgondolattal. Nem kifogásokat kell gyártani, nem mentegetőzni, hanem komolyan kell venni az Úr Jézus hívását, mert Ő megáll és kopogtat szívünk ajtaján egyszer, kétszer, de lehet, hogy már késő lesz, ha nem időben halljuk meg hangját.

Hálás vagyok azért, hogy több mint húszan fogadták el személyes megváltójuknak az Úr Jézust ezen a nyári napon.

Összességében elmondhatom, hogy egy meghitt, erősítő, lelkileg feltöltő alkalom volt ez, ahol a megfáradt testvéri szív új erőt nyert, a szomorú, csüggedt arc felvidult, s a lélek felbátorodott az Istennek való hűséges szolgálatra!

Megjelent: 847 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. július 05., kedd 15:47

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Bejelentkezés