Követés
2016. július 19., kedd 09:22

Putyin aláírta az evangelizációt betiltó törvényt

Írta:  Hit Rádió
Értékelés:
(0 szavazat)

Oroszországban több mint 7000 evangéliumi gyülekezet tart böjtöt, imádkozik miután az orosz elnök július 7.-én aláírta az új terror-ellenes törvénycsomagot, ami megtiltja a hit közösségen kívüli terjesztését.

 Az ok a radikális iszlám terjedése, de az eredmény ellehetetleníteni az utcai evangelizálást Oroszországban. A szovjet éra szigorúságát idéző törvény július 20.-án lép életbe, ezt követően razziákra, és üldöztetésekre is számítani lehet, miután a hatóságok szabad kezet kapnak arra, hogy bármely 14 éven felüli embert börtönbe csukjanak hitének gyülekezeteken kívüli terjesztése miatt.

Ez alól csak az állami regisztráció menthet fel bármely vallási csoportot. A terror-ellenes törvény súlyosan korlátozza az egyéni szabadságjogokat is, miután a kormány jogokat formál a személyes kommunikációk ellenőrzésére mind internetes, mind pedig a telekommunikációs csatornákon. A szolgáltató vállalatok ezenkívül kötelesek hat hónapig tárolni és kérésre kiszolgáltatni a telefonbeszélgetéseket, szöveges és videó üzeneteket a hatóságoknak. Thomas J. Reese, az Egyesült Államok Nemzetközi Vallásszabadságért Bizottságának elnöke a törvényt mélyen elhibázottnak tartja, mivel az lehetővé teszi a vallási közösségek elnyomását, a csöndes elégedetlenség elfojtását, és emberek letartóztatását, börtönbe zárását.

"Sem ez a törvény, sem a szélsőség ellenes orosz törvény nem egyezik az emberi jogi és a vallásszabadsággal kapcsolatos normákkal.” – tette hozzá.

(Kép: Wikipedia)

Forrás: http://www.hitradio.hu/hirek/putyin-alairta-az-evangelizaciot-betilto-torvenyt

Megjelent: 1105 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. július 19., kedd 09:31
Tovább a kategóriában: « Zsebre dugott kézzel imádkozni

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Bejelentkezés