Követés
innenonnan

innenonnan (23)

Válogatott hírek a sajtóból

Oroszországban több mint 7000 evangéliumi gyülekezet tart böjtöt, imádkozik miután az orosz elnök július 7.-én aláírta az új terror-ellenes törvénycsomagot, ami megtiltja a hit közösségen kívüli terjesztését.

2016. április 11., hétfő 18:27

Zsebre dugott kézzel imádkozni

Írta:

A második világháború utáni erdélyi ébredési mozgalom ellen indított koncepciós eljárás egyik vádlottja. A kommunista államhatalom húszévnyi kényszermunkára ítéli, amiből hat évet le is tölt. Karczagi Sándor nyugalmazott lelkipásztort a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából megpróbáltatásairól kérdeztük.

Nagy-Romániával csaknem egy időben, Aradon született 1922-ben. A második világháború utáni erdélyi ébredési mozgalom ellen indított koncepciós eljárás, az úgynevezett Bethánia-per Arad–Bihar megyei csoportjának egyik vádlottja. A kommunista államhatalom húszévnyi kényszermunkára ítéli, amiből hat évet le is tölt Nagyváradon és a Duna-deltában. Karczagi Sándor nyugalmazott lelkipásztort a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából kérdeztük megpróbáltatásairól.

Berlin – A világ egyik legbefolyásosabb asszonyának számít. Erejének és inspirációinak forrását a német szövetségi kancellárasszony, Angela Merkel keresztény hitben látja. A német sajtóban életútjáról és személyes istenhitéről vallott.

Szolgálnak és szeretnek. - Egy egykor kihalásra ítélt faluban, Bodrogon ma napközben szinte több a gyerek, mint a felnőtt. - Közel 30 éve egy romos kastélyból és egy nevelőszülő-családból indult a történet, akik különleges szolgálatra hívattak el - Virágvasárnap a hit által újjáéledt somogyi településen jártunk.

1 / 6 oldal

Bejelentkezés