Követés
2017. március 17., péntek 08:35

Új kezdet

Írta:

A kistelepüléseken már hetek óta elfogyott a szociális célú tűzifakeret. Senki nem számított ilyen hosszú, hideg télre, és sok helyen nem tudnak begyújtani. Kübekháza polgármestere hiába kért segítséget a Belügyminisztériumtól. Néhány magánember és egyház viszont segítségükre sietett.

Molnár Róbert Kübekháza polgármestere evangelizált a Tisztviselő telepen található református templomban, Nagy Róbert házgazda lelkész szolgált, a hely gyülekezet kórusa pedig dicsérte Istenét. A végén fórumbeszélgetésre is sor került.

70 évvel ezelőtt telepítették ki Kübekházáról a svábokat, akik a település negyvenszázalékát alkották. Míg itthon nácinak bélyegezték őket, amikor megérkezett Németországba a vonatuk, már azt mondták rájuk, megjöttek a magyar cigányok. Kübekházán egy emléktáblát avattak, amely a hét évtizeddel ezelőtt történetekre emlékeztet. A táblán az is olvasható: tanulj a történelemből. Molnár Róbert, a település polgármestere az Európa Rádiónak azt mondta: szerinte ez azt is jelenti, hogy hogy ne adjunk helyet a szívünkben a gyűlöletnek. Hegedűs Márk interjúja.

"Ébresztő Magyarország!" – ezzel a címmel tart előadást a Baptista templomban Dr. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere szombaton. A települését felvirágoztató városvezető a gyűlöletbeszéd helyett a bizalomról, az ország lehetséges jövőjéről, a családok boldogulásának esélyeiről beszél – és közvetve arról, hogy lehet más a politikus! Rengeteg kérdés, kétely ingatja a mindennapok harmóniájához, a személyes és az ország fejlődéséhez szükséges bizalmat.

Elege van a gyűlöletkampányból - mondja a kübekházi polgármester. Ezért saját plakátot gyártott. Molnár Róbert az élhető falut reklámozza, ahol se kisvasút, se stadion nincs, így a plakátra a hús-vér emberek kerültek fel, mint például Sumák, a festő.
2016. július 19., kedd 09:27

Láss túl a pusztán

Írta:

Láss túl a pusztán címmel jelent meg legújabb könyve Molnár Róbertnek, Kübekháza polgármesterének. A volt országgyűlési képviselő négy barátja történetén keresztül mutatja be, ha engedjük, Isten hogyan hozhat gyökeres változást az életünkben. Molnár Róbert azt mondja, sírva írta a könyvet, annyira megrendítő történeteket dolgozott fel. Ír egy hölgyről, akit Isten egy gyilkosság elől menekített ki, és egy olyan hölgyről is, akit szó szerint a kútból mentett ki. Hegedűs Márk beszélgetése.

1 / 12 oldal

Bejelentkezés